Biografija

prof.šeriatskog prava Ferid Orahovac,

rođen je 21.4.1977.godine u Podgorici.Osnovnu i prvu srednju školu završio je u svom kraju,a drugu srednju teološku školu tj.Medresu završio je u Novom Pazaru,kao najuspešniji učenik u generaciji,sa odličnim uspjehom.Mešihat Islamske zajednice Sandžaka ga po završetku Medrese šalje na studije,na najstarije i najpoznatije sveučilište u svijetu Univerzitetu ,,Al -Azhar“ u Kairu.Diplomirao je na odsjeku za šeriatsko pravo,s kojom stiče zvanje profesora islamske teologije.

Uporedo je i pohađao i oblast liječenje Kur′anom,dobijajući priznanje pred najpoznatijim liječnicima iz arapskih zemalja i titulu šejha.

Na sjednici Mešihata Islamske Zajednice u Crnoj Gori,održanoj 12.08.2009.,godine postavlja se na dužnost vjerskog službenika za rukovođenje u poslovima sertificiranje halal kvaliteta hrane,tj. za auditora Agencije halal kvaliteta za Crnu Goru.

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru,12.11.2011.god.,pred komisijom u sastavu:prof. dr.  Melvud Dudić(predsjednik komisije)prof. dr. Rifat Redžović(član komisije) i prof.dr.Admir Muratović(mentor)kandidat Ferid Orahovac uspiješno je odbranio Master rad na temu ,,Vaspitna uloga porodice i škole u udaljavanju djece od poroka“,odsjek Pedagogija.